Blog

Novice in bluzenja...

Ločanka intervju - April 2015

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

 

Članek - klik. Hvala Stanko.

Novinarka Maja Bertoncelj (Gorenjski glas, za Ločanko) - zaradi pomanjkanja časa intervju izveden kar po mailu.

Celoten intervju (nelektoriran) je spodaj. Maji je verjetno zmanjkalo prostora za vsa moja pametovanja. Evil

_______________________________

-starost

Zaenkrat še 39. J

-za kateri klub tekmuješ

V Sloveniji za KK Postojna, v ITA za A.S.D. Barbariga Franco Gomme.

Preberite več: Ločanka intervju - April 2015

Pa dejmo probat

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Že precej časa nisem nič napisal, a trenutno imam navdih, da bi spet lahko kaj napisal. Koliko časa bo ta navdih trajal je težko reči. Motivacija za vse stvari v zadnjem času pride, pa prav hitro gre. Po operaciji kolena v novembru 2013 in enomesečnem "prisilnem počitku" se mi zdi, da sem dobil nazaj malo motivacije za treniranje. Sicer je sedaj že april, ko bi se od takrat lahko že spravil k sebi in bil malce bolje pripravljen, a situacije je takšna kakršna je. Trenutno telesno stanje in počutje sicer ni slabo, a za konkurenčno udejstvovanje na dirkah pa še precej manjka. A delamo na temu... Več kasneje...

P.s. Kakšna slikca se iz stare strani trenutno ne vidi, a se bo kmalu.Wink

GF Fondriest

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Ta vikend je na Franco Gomme koledarju eden izmed obveznih maratonov - Maraton Fondriest. Do mesta dogodka je precej daleč - 450km iz LJ, zato gremo na pot že zgodaj v soboto. Zgodaj je tudi štart maratona - ob 7.30 uri. Da nam ne bo dolgčas na maratonu pa poskrbi sama trasa maratona -  ravnine praktično ni. Kot vedno obstajata 2 varianti - mali in veliki maraton. Tisti bolj debeli gremo na daljšega - 155 km dolgega z caa. 2800m višinske razlike, tisti tasuhi pa na kratkega 107km in 1500 vm. Z razliko Helešiča, ki sploh ne štarta, če ni vsaj 150km dolga trasa. Laughing

Profil izgleda takole:

GF_Fondriest

Malo novičk & priprave na Belgijo

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Že dolgo nisem nič napisal direktno na stran, zato malo novičk iz zadnjega časa. Sicer kar je takega je napisano na Twitterju, a tam je včasih premalo prostora, da napišem kaj se dogaja.

V nedeljo sem se vrnil iz 5 dnevne dirke po Furlaniji julijski krajini (Giro del Fruili). Kakšnih posebnih ciljev nisem imel, ker sem 10 dni pred tem staknil poškodbo kolena in v tem času naredil le nekih 40 km na kolesu in caa 2h na trenažerju + odpeljal eno dirko v ITA v nedeljo pred girom  Zato je bil cilj prevoziti giro v enem kosu in po potrebi pomagati ekipi, če bo to potrebno. Že v prvi etapi se dolgo nisem mogel samo fjakati v grupi in sem bil kar aktiven nekajkrat, ko je bilo nevarno. In tako sem končal v ubežni skupini - stalno na maksimumu - na koncu sem sicer nekaj poiskusil, a dlje kot do 14. mesta ni šlo. Pa tudi ves trud je bil več ali manj zamanj, saj smo pridobili le nekih 10-15 sekund. Koleno je kar držalo - verjetno zaradi pomoči naklofena.

Drugo etapo je zopet uspel beg, a je ubežna skupina dobila na koncu 3 min. prednosti - k sreči je bil notri tudi moštveni "kolega" Jakub Svoboda, ki smo ga "uvozili" iz Češke za to dirko. No, ta čeh je v tretji etapi dobil majico vodilnega, ki smo jo potem branili v četrti in peti etapi. In na koncu tudi ubranili. Naša naloga je seveda bila, da ga pripeljemo spočitega do klanca oz. v zadnji etapi varno do cilja. Pomagal sem po najboljših močeh, čeprav roko na srce nisem bil pravi in tudi noge ne.

Dobra stvar je to, da sem na giro prišel spočit in bi mi moral giro - ko se ustrezno spočijem - precej dvigniti formo. Podobno računam za naslednje vikende, ki bodo več ali manj dirkaško obarvani, dnevi med temi vikendi pa namenjeni počitku in kratkim intenzivnim treningom. Vse to "mučenje" je namenjeno solidnemu nastopu na svetovnem amaterskem prvenstvu 9. in 11. septembra v Belgiji. So me nahecali, da grem, a o tem kdaj drugič. Za danes je dovolj.

Stran v prenovi!

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Stran v prenovi - spet.Cool  Nekaj novega je že, nekaj še pride. Kmalu...