Že dolgo nisem nič napisal direktno na stran, zato malo novičk iz zadnjega časa. Sicer kar je takega je napisano na Twitterju, a tam je včasih premalo prostora, da napišem kaj se dogaja.

V nedeljo sem se vrnil iz 5 dnevne dirke po Furlaniji julijski krajini (Giro del Fruili). Kakšnih posebnih ciljev nisem imel, ker sem 10 dni pred tem staknil poškodbo kolena in v tem času naredil le nekih 40 km na kolesu in caa 2h na trenažerju + odpeljal eno dirko v ITA v nedeljo pred girom  Zato je bil cilj prevoziti giro v enem kosu in po potrebi pomagati ekipi, če bo to potrebno. Že v prvi etapi se dolgo nisem mogel samo fjakati v grupi in sem bil kar aktiven nekajkrat, ko je bilo nevarno. In tako sem končal v ubežni skupini - stalno na maksimumu - na koncu sem sicer nekaj poiskusil, a dlje kot do 14. mesta ni šlo. Pa tudi ves trud je bil več ali manj zamanj, saj smo pridobili le nekih 10-15 sekund. Koleno je kar držalo - verjetno zaradi pomoči naklofena.

Drugo etapo je zopet uspel beg, a je ubežna skupina dobila na koncu 3 min. prednosti - k sreči je bil notri tudi moštveni "kolega" Jakub Svoboda, ki smo ga "uvozili" iz Češke za to dirko. No, ta čeh je v tretji etapi dobil majico vodilnega, ki smo jo potem branili v četrti in peti etapi. In na koncu tudi ubranili. Naša naloga je seveda bila, da ga pripeljemo spočitega do klanca oz. v zadnji etapi varno do cilja. Pomagal sem po najboljših močeh, čeprav roko na srce nisem bil pravi in tudi noge ne.

Dobra stvar je to, da sem na giro prišel spočit in bi mi moral giro - ko se ustrezno spočijem - precej dvigniti formo. Podobno računam za naslednje vikende, ki bodo več ali manj dirkaško obarvani, dnevi med temi vikendi pa namenjeni počitku in kratkim intenzivnim treningom. Vse to "mučenje" je namenjeno solidnemu nastopu na svetovnem amaterskem prvenstvu 9. in 11. septembra v Belgiji. So me nahecali, da grem, a o tem kdaj drugič. Za danes je dovolj.