V torek smo bili Ropret, Markun in moja malenkost na dirki v Solesinu, kjer so običajno lepe nagrade. Tako sva lani z Markunom prinesla domov vsak svoj pršut, letos pa je dobil le Markunček. Pa čeprav je bilo na voljo več pršutov kot lani - za vsake prve 3 v kategorijah. Konkurenca pa precej huda in tudi na štartu je bilo veliko kolesarjev - okoli 200. Pred štartom sem Markunu ves pameten razlagal, koga vse morava paziti, da ne uide. Pa ni bilo 5 min dirke, ko se trije od naštetih odpeljejo še s štirimi kolesarji.
.

Grupa pa kot, da je ne bi bilo. Mirno smo se vozili 45 na uro. Sicer je ekipa Salvador (2 njihova spredaj) malo nadzorovala grupo, a ne toliko da se ne bi mogli peljati hitreje. Najprej je Markun skušal pospešiti tempo, nato še jaz, a ni in ni šlo. Fjakali smo se kot na nedeljskem izletu. Šele po dobrih 40km je začelo malce leteti in takoj je prišlo do padca - in spet ravno pred mano. K sreči sem mu izognil. Zaključek dirke je bil kar zanimiv - na dveh hupserjih se je grupa malo razrečila, nato pa je prišel zadnji klanec.
Na začetku z Markunom nisva imela najboljše pozicije, a sva kmalu prilezla do prvih. Počutje je bilo kar v redu, zato sem kake 2 km pred ciljem napadel, a ne za dolgo. Zdržal sem ene 200m, nato pa me je enostavno odrezalo. Skušal sem priklopiti k prvi skupinici, a ni več šlo - "no benzino".Frown
Markun je nato prišel do 3. mesta v kategoriji, jst pa nekje okoli 15.mesta.

V drugem štartu je Ropret zasedel nehvaležno 4. mesto in tako smo domov odnesli le en pršut in lavor hrane, ki ga je dobil Ropret.

 

Glede na vprašljivo "predstavo" na tej dirki sem že razmišljal, da mi malce spremenil plane za naprej in izpustil Svetovno prvenstvo Masters, a bom vztrajal pri začrtanem.

Tako v petek greva z P. Čerinom v Deutschlandsberg, kjer je v soboto na sporedu 19km dolg kronometer. Nato sledi vožnja od St.Johana, kjer je že v nedeljo dirka za svetovni pokal. .
Sledita 2 dni počitka in nato na polno na sredinem kronometru. Potem pa čakanje na nedeljo, ko bo na sporedu še cestna dirka.

Če bo možnost se seveda kaj oglasim. Pa držte pesti!

 Še tehnični podatki Solesino:

Data  Value  Unit 
Duration 1:33:55   
Sampling Rate 5 s 
      
Energy Expenditure 1606 kcal 
Number of Heart Beats 15604 beats 
Recovery -51 beats 
Minimum Heart Rate 128 bpm 
Average Heart Rate 166 bpm 
Maximum Heart Rate 190 bpm 
Standard Deviation 11,3 bpm 
      
Minimum Speed 14,8 km/h 
Average Speed 42,5 km/h 
Maximum Speed 79,1 km/h 
Distance  66,6 km 
Odometer 11129 km 
      
Minimum Cadence  46 rpm 
Average Cadence  95 rpm 
Maximum Cadence 115 rpm 
Coasting Time 0:07:25 (7.9 %) 
Coasting Distance 5,3 km (8.0 %) 
      
Minimum Altitude  27 m 
Average Altitude  46 m 
Maximum Altitude  176 m 
Ascent 252 m 
Descent 122 m 
Grade % 0,2 % 
VAM 161 m/h