Evo dopusta konec. Približno takole sem trpel zadnjih 8 dni.Cool

morje_2008_-_rab_003a 
.
 No ja, malce  tudi takole.morje_2008_-_rab_022  
 

Celih 3 dni sem zdržal brez bicikla, potem pa sem moral malo pobrcati. Cest na Rabu ni ravno veliko, a za dopust več kot dovolj. Cel trikraki "krog" meri nekje 65-68km - tega sem enkrat celega odpeljal, a na žalost brez Polarja, pri kateremu je izdahnila baterija.
Predzadnji dan pa sem odkril še eno cesto, ki vodi na 408m nad morjem visok hrib (pozabil ime). Cesta je gor betonska, saj asfalt verjetno ne bi stal na tem strmem pobočjuLaughing.

Sem bil pa prve 3 dni čisto "podrt" - za mano je očitno prišla utrujenost od prvega dela sezone. Kljub dokaj kratkemu počitku se mi zdi, da sem se kar spočil in zdaj veselo naprej - v sredo se nam začne letošnji Giro di Fruili, potem pa bodo vse moči usmerjene na svetovno prvenstvo konec avgusta.

Včeraj sem odpeljal v vasi Fae pri Trevisu še eno pripravljalno dirko. Planirano je bilo sicer, da gremo danes na dirko v Trecesimo, a je ta odpadla. Tako, da sva s 5ro včeraj šla iz morja z vso kramo direkt na dirko. Kako sva pršla do tja v zadnji sekundi pred dirko rajši ne bi - na trajekt sva čakala 2 uri, gužva na cesti nepopisna, a nama je z malo kršenja prometnih predpisov le uspelo priti do štarta. Sodnik se je že odpravljal proti štartnemu mestu, ko mu še oblečen v "civilno" obleko razlagam, da sem prevozil 280km da bi prišel na dirko. K sreči je bil dobre volje in rekel, naj hitro vzamem številko in se preoblečem. Tako se je mudilo, da še kontaktnih leč nisem mogel dat v oči, kaj šele napumpati gume.

No, nekak se mi je le uspelo zrihtat in štartat. Pojma nisem imel kolk dolga dirka, a sem kmalu opazil, da se vozijo krogi. Itak mi je bilo vseeno za rezultat - prišel na dirko bolj za trening - da se navadim po dolgem času vožnje v skupini in malo zvrtim noge. A dolgo v grupi nisem zdržal in bil nekajkrat prisoten v poskusih pobega. Žal sem zamudil eno skupico, ki se je odpeljala in je nismo več videli. Nato pa sem se v zadnjem krogu pridružil dvema modeloma, ki sta skušala pobegniti grupi. Smo imeli že lepo prednost - dohiteli še 2 iz prve skupine, a sta bila čisto mrtva. Še km pred ciljem smo imeli lepo prednost in je že kazalo, da nam bo uspelo, pa ni. Ujeli so nas 300-400m pred ciljem in mimo popadali kot strele. A trening je bil pa dober.

Spodaj še nekaj slikc iz morja, popoldan pa mogoče še iz dirke, če je 5ri uspelo kaj ujet.

 
 morje_2008_-_rab_043a  
 morje_2008_-_rab_053  
 morje_2008_-_rab_042  
 morje_2008_-_rab_004a  
 morje_2008_-_rab_018a