No ja, 1000 ravno ne - 300 pa. Včeraj sem se z Bambiji ( www.a2u.si/bambi ) podal na 237 km dolgo turco imenovano Giro Vršič. Od doma sem šel s kolesom, štart je bil v Trbojah.  Po turi je števec kazal 250 km, zato sem naredil še dodatnih 50 km in tako v enem dnevu "rekordnih" 300 km  (pred tem le 273).

 

.

Trasa Trboje-Žirovnica-Kranjska Gora-Vršič-Kobarid-Kneža-Petrovo brdo - Železniki-Škofja Loka - Trboje je presenetljivo hitro minila. Štartalo je mislim da 21 kolesajev in v prvih 50m prvi defekt. K sreči smo imeli spremstvo 2eh avtomobilov, ki sta reševala tehnične probleme, fotografirala in vozila prtljago. Tempo lepo zmeren, nobenega pretiravanja - imeli smo 3 odprte odseke, kjer smo se malo pomerili med seboj : Hotel Lek - Vršič, Huda južna - Petrovo brdo in Valburga-Trboje.

Markun je zmagal vse tri, celo zadnjo - šprintersko. In to slabe pol metra pred mano - sem mislil, da imam "zmago" že v žepu, ko je prilezel mimo. Isti vrstni red je bil na Vršiču, medtem ko je bil na Petrovem brdu vmes stari maček Ropret. Na Vršič smo ga kar šli - Markun nekje 37min, jst in  Ropret pa okoli 40 min. 

Sicer tura ni bila namenjena "dirkanju", a to je vsekakor poživila doganje. Na vsake toliko časa smo se ustavili, se lepo najedli in napojili. Glavni postanek je bil v Kobaridu, potem pa smo šli po zame novi poti v Knežo. Tam vmes smo imeli edini neprijeten dogodek na turi (poleg nekaj defektov), ko je eden izmed kolesarjev padel na makadamu. K sreči nič resnega - čelada je opravila svoje in ohranila glavo celo, koža se bo pa že zacelila. 

Prijetno druženje smo končali v Bakhusu ob zasluženem "kosilu" in mrzlem pivu. Poslovili smo se ravno ob 7ih zvečer in sploh nisem bil tako utrujen, zato sem naredil še 2 urce na easy, da sem imel 300km.

Ta teden se ni dogajalo nič posebnega - v torek sem si privoščil masažo pri Seniju (www.masaza.net ), nato pa nekaj dni na easy. 

Ta vikend sem sicer imel v planu dirko na Stari Vrh in dirko na Sleme, a se mi ni dalo dirkati.

Zdaj sledi en daljši aktivni počitek  z lažjimi treningi pred Girom di Friuli, tako da bo verjetno kaj več časa za ureditev strani. Vmes bo tudi 8 dnevni oddih na morju - in glede na to, da nisem bil na morju na oddihu že sigurno več kot 5 let, sem si jasno nabavil vso potrebno opremo - plavutke in masko. Kopalke in ribiško palico pa moram nekje še imeti.Laughing