Rekretivni turistični kolesar oTTo je v sredo odpeljal kronometer za državno prvenstvo v Solkanu. Razen lepega kolesa in dresa ni pokazal nič, kar bi upravičilo izbor v reprezentanco na evropskem prvenstvu na Češkem.

.

Prva stvar, ki jo naredim, ko pridem domov je, da nakažem nazaj solde za EP (80€ /štart smo dobili – štartina za krono + cesto pa znaša 70€).

Že v prvi četrtini solkanskega kronometra mi je bilo jasno, da ni prave moči in hitrosti za vidnejši dosežek in preostanek je bilo več ali manj mučenje kako priti čimprej do cilja. Čeprav sem uradno zasedel 3.mesto v kategoriji (Guček diskvalifikacija), sem bil svetlobno leto za prvimi v kategoriji in generalno.

Slab nastop sem pripisoval predolgemu počitku, saj je v sredo sledila še pot na Češko in potem v četrtek še kronometer in treba se je bilo dobro spočiti. A včeraj sem videl, da to ni bilo krivo, kljub nekaj dobrimi treningi v zadnjem času. Planirana forma za Franjo, državni in evropski krono se še vedno nekje „skriva“. Malce upam, da se mogoče prikaže v nedeljo, ko bo na sporedu še cestna dirka tukaj v Zdaru nad Szavou na Češkem, pa čeprav je to malo verjetno in vse kaže, da je letošnja sezona izgubljena.

Pa nisem pesimističen, potrt ali obupan. V bistvu sem trenutno še najbolj motiviran kot kadarkoli v tem letu, in bom skušal rešit sezono s kakšnim „prebliskom“ v preostanku sezone. To seveda pomeni posvetiti malo več časa treningu, in malo manj „šminkiranja“. Zato bodo novičke v prihodnosti malo krajše in redkejše. Bom pa skušal še naprej dosledno vpisovati treninge – ko se jasno vrnemo domov.

Še malo novičk iz SLO tabora – trenutno smo tukaj Lucjan Premrn, Miloš Brecelj, Andrej Guček (kombi), Primož Čerin s spremljevalcem in jst s 5ro (os. Avto).

Včeraj so bili na kronometru doseženi naslednji rezultati:

Guček 3tji, Lucjan 7, Brecelj 8, Čerin 9, Oter 11. Gučku je zmanjkalo 6 sekund do naslova evropskega prvaka, ki bi ga verjetno osvojil, če bi imel približno podobne pogoje kot prve dva.

A na to ne moreš vplivati – vreme se tukaj res hitro menja – ko smo v sredo zvečer prišli v bližino Ždara, je bil tukaj skoraj da ne tornado – močan veter z dežjem je dobesedno pred nami ruval drevesa in precejšno srečo smo imeli, da ni padlo kaj na nas.

Med potjo smo imeli še eno dogodivščino – GPS je za najhitrejšo pot izbral pot mimo Bratislave in mi najprej gremo mimo meje, nato se po 2km obrnemo in nazaj po vinjete in zamenjamo nekaj denarja.

Zvečer gremo veselo v Kitajsko in hočemo plačati večerjo in kitajki ni bilo nič jasno – kva je to za en dnar?! Smo pa v bistvu zamenjali ojrote v slovaški denar in kupili tudi slovaško vinjeto. Sam vam rečem – tisti kiosk za menjavo in vinjeto je bil enak kot lani – je pa res, da je bla cesta malo drugačna – lani običajna lokalna – letos avtocesta. :))

Dobro, da so v Kitajski potem vzeli evre.

Danes je štartal na cestni dirki Brecelj, a je 2 dni kronometra pustilo posledice in je v zadnjem krogu odstopil.

Aja še to – barabe so spremenile traso kronometra – res sem se pripravljal na podobnem terenu kot je bil lansko leto, preveril pa nisem. In šele ob večerji izvem, da trasa ni ista.

Jest pa že 2 tedna vizualiziral vsaki ovinek in vzpon iz lanskega leta. Me je kar na rit vrglo.

Ja seveda – pa v Solkanu sem pozabil trenažer, ki ga je potem k sreči vzel Guček in ga pripeljal v kombiju – a kaj, ko sem našim dal feltno z patentom za trenažer. A smo to tudi zrihtali.

Pa še en „udarec“ sem dobil – danes izvedel, da Guček ne bo vozil ceste. Pravi, da ni pravi – da ni v formi – ja to bo. Malce sem ga hecal, naj Lucjanu reče, da bi premontiral balanco iz 5rinega kolesa kar na krono bicikel, a se mu nič ne sliši. In bo tako verjetno jutri po cestni dirki, ki jo vozita Lucjan in Čerin odpotoval domov. Res škoda. Tako bom moral spet spremeniti taktiko za nedeljsko dirko.

Do zadnjega kroga ne bom pomolil glave iz grupe, edino če res ne bo nujno.

Dobro vem, kako je bilo lani in ti fantje sem ne pridejo igrat šaha, ampak se dirka in to ekipno.

Sam nimaš kaj počet – s seboj imam sprintane lanske rezultate in s primerjavo štartne liste bom skušal nadzorovati „nasprotnike“.


Se mogoče še kaj javim, ker mamo v hotelu ob zajtrku vklopljen tudi brezžični internet, po zajtrku pa lahko pridemo v internet sobo, kjer so 3 priključki na kabel, 2 od teh delata, kabli pa so defektni in če hočeš srfat moraš skor držat kabel v računalniku. :))


Spodaj še nekaj slikc.

 

 krono_ep_043a
 krono_ep_007-a
 krono_ep_036a
 krono_ep_006a
 krono_ep_042a
 krono_ep_019a
 krono_ep_015a